5 dolog, amit tudnia kell, mielőtt kipróbálja az élményvezetést

Bár sokan álmodoznak arról, hogy Lamborghinit, Porschét vagy Ferrarit vezethetnek, a kivételesen magas árkategóriájuk miatt a megvásárlásuk elérhetetlen.
5 dolog, amit tudnia kell, mielőtt kipróbálja az élményvezetést

Nem kell aggódni: a vezetési élmények egyre népszerűbbek, mivel az emberek lehetőséget kapnak arra, hogy beüljenek az egyik ilyen sportautó vezetőülésébe, felpörgessék a motort, és érezzék, ahogy a kerekek az útra tapadnak, miközben egy hajtűkanyarban befordulnak. Gondolkodik azon, hogy kipróbáljon egy ilyen vezetési élményt? Íme öt dolog, amit tudnod kell, mielőtt útnak indulsz.

1, A vezetési élmények nagy mértékben eltérnek


Lehet, hogy csak egy luxusautót szeretne bérelni egy napra, hogy körbejárhassa a környéket. Ebben az esetben a "hagyományos" autókölcsönző ügynökségek kínálnak csúcskategóriás bérlési lehetőségeket. Ezek a járművek egy napra vagy több napra is bérelhetők. Bérelhet egzotikus autót olyan cégtől is, amely luxusautók bérlésére szakosodott, általában kisebb, helyi, magánvállalkozásoktól.

A luxusautó-gyártók gyakran saját vezetési élményeket kínálnak. A vezetési készségek fejlesztésére irányuló módszerektől kezdve a rallye-szerű eseményeken át a klasszikus autókkal való túrákig, természetesen mindezt Mercedes-Benz autókkal.


2, Egyes élmények többet adnak a pénzéért

Ha csak az a célja, hogy lehetősége legyen vezetni egy szuperautót, azt viszonylag olcsón megteheti, de ha szeretné fokozni a vezetési képességeidet, akkor lehet, hogy több időt kell szánni rá és több pénzt kell költeni. Sajnos számos olyan vezetési élmény létezik, amely néhány tízezer forintba kerül, de értékét tekintve csalódást okoz. Végezze el a kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vezetési élményre vonatkozó céljai teljesülnek, és ne költsön egy rakás pénzt csak azért, hogy 30 perc alatt néhányszor körbejárjon egy versenypályát.

Kérdezzen sokat arról, hogy milyen a vezetési élmény, mennyi időt vesz igénybe és mennyibe kerül, hogy pontosan megértse, mit kap a fizetett összegért.


3, Felfrissítheti autós ismereteit

Egyes tapasztalatok lehetőséget adnak arra, hogy új készségeket sajátítson el. Egy vezetéstechnikai tréningen szakértő vezetésével fejlesztheti képességeit és vezetési képességeit a speciális készségek tesztelésére kialakított pályákon. A pálya egy-két kilométer hosszú országutat utánoz, és a vezetők a fékezés, az esőben való vezetés és más technikák terén kapnak oktatásokat.4. A vezetési élmények nem csak férfiaknak szólnak

Szinte bárki jogosult lehet egy vezetési élményre: Be kell töltened a 18. életévedet, és be kell tudnod mutatni a jogosítványodat. Ezen túlmenően a vezetési élménynek nincsenek kor-, méret- vagy nemi korlátai. A vezetési tapasztalatok férfiak és nők számára egyaránt adottak. Érdemes kipróbálni nőknek is, hiszen ők is kerülhetnek veszélyes szituációkba. Gyakran a hölgyek még jobban élvezik a száguldást és az exkluzív élményt.


5, A vezetési élmények más eseményekkel kombinálhatók

Sok létesítmény kínál vezetési élményeket vállalati elvonulás vagy csapatépítő tevékenység részeként. Ezek a legénybúcsúk körében is népszerűek. A csoportok részt vehetnek a vezetésen, majd visszatérhetnek a bemutatóterembe más eseményekre, például kaszinójátékokra vagy biliárdra, bor- vagy whisky-kóstolásra vagy finom vacsorára. A vezetési élményt nyújtó létesítmény valószínűleg rendelkezik rendezvénykoordinátorral, aki segíthet a különleges események megtervezésében, vagy együttműködhet az Ön rendezvényszervezőjével. Lehet, hogy van egy listájuk azokról a beszállítókról, akikkel együtt dolgoznak.

Kapcsolódó cikkek

Ford S-Max, Ford Galaxy

Ford S-Max és Galaxy Hybrid - A villamosítás megkezdődött

Hamarosan hibridként is elérhetők lesznek a Ford egyterűi.

Mi történik, ha gázolaj kerül a benzines autóba?

Mi történik, ha gázolaj kerül a benzines autóba?

Azt mondják, igazán szórakozottnak kell lenni ahhoz, hogy nem megfelelő üzemanyagot tankoljunk. Nyilvánvalóan nem szándékosan, de olykor mégis előfordul ilyen hiba. De mi történik, ha a benzines autó gázolajat kap? Mi a helyzet fordítva?

Elon Musk árnyékában

Az elektromos autók úttörői

Akik próbálják utolérni a Teslát.