Mit tegyél, ha benn maradt a kocsikulcs az autóban?

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor rohanunk – akkor is, ha éppen sehová sem sietünk –, majd gyorsan becsapjuk a kocsiajtót, és az autó kulcsai az autóban maradnak.
Mit tegyél, ha benn maradt a kocsikulcs az autóban?

Nagyon bosszantó tud lenni, amikor rohanunk – akkor is, ha éppen sehová sem sietünk –, majd gyorsan becsapjuk a kocsiajtót, és az autó kulcsai az autóban maradnak.

Az autóban maradt kocsikulcs nagyon frusztráló lehet. Nem csak azért, mert egy végtelenül cikis helyzetbe kerülünk miatta, hiszen csak ott állunk az autó mellett és azt sem tudjuk hirtelen, hogy mihez is kezdjünk pontosan. Először még gondolkodni sem tudunk tisztán, hiszen a vérnyomásunk felszökik az egekbe, mi pedig valóban nem tudjuk, hogy mit is csináljunk, hogy minél hamarabb megoldódjon a probléma. Az első és legfontosabb feladat, hogy ebben a kellemetlen szituációban is a nyugalomra kell törekedni és le kell higgadni, hiszen az sem jó, ha az autóban kárt teszünk, vagy rosszul leszünk a hirtelen érkezett stressztől. A cikkben 4 tippet is mutatunk, ami segíthet kikecmeregni ebből a fura helyzetből.

Végezz el egy gyors ellenőrzést

Ha bent maradt az autóban a kulcs, attól még nem biztos, hogy nem tudsz bejutni az autóba. A hirtelen jött stressz miatt nem biztos, hogy emlékszel rá, hogy minden ajtót és ablakot tökéletesen bezártál, ezért mielőtt pánikba esel, mindenképpen ellenőrizd az autó minden ajtaját és ablakát, hogy nem tudsz valahogy mégis az autóba bejutni. Ha valóban minden ablak és ajtó zárva van, akkor viszont jöhet a B terv.

Hívd fel a legjobb barátodat

A második lépés, ha van pótkulcsod, hogy felhívod a legjobb barátodat, hogy először menjen oda, ahol éppen te parkolsz az autóddal, hogy megkaphassa tőled a lakáskulcsot, majd meg kell várnod, míg ő elmegy az otthonodba és elviszi neked a kocsi pótkulcsait. Ez is egy lehetséges megoldás, de meglehetősen körülményes.

Használd az autótolvajok módszereit, de inkább ne

Mindenki látta már filmeken, hogyan feszítik fel az autótolvajok a lezárt autókat. Ha nem érzünk magunkban ilyen, vagy ehhez hasonló készséget, jobb, ha nem kísérletezünk semmi ilyesmivel, több ok miatt sem. Még az is lehet, hogy bennünket néznek tolvajnak, de az autón is okozhatunk olyan sérülést, ami anyagilag lesz megterhelő, nem beszélve arról, hogy mi magunk is megsérülhetünk az egyéni akciónk során. A legjobb, ha az utolsó tanácsot fogadod meg, mert így senkinek sem okozol kényelmetlenséget és még időt is spórolsz, hiszen hamar a segítségedre sietnek, és az életed a megszokott medrében folyhat tovább.

Bízd a profikra magad

Elsőre szinte senkinek nem jut eszébe, hogy szakembert hívjon, hogy a problémát minél hamarabb orvosolja. Ma már léteznek olyan specialisták, akik nagyon gyorsan és hatékonyan képesek az autózár nyitására, ha az autóban hagytuk a slusszkulcsot. De nem csak ebben az esetben tudnak segíteni, hanem akkor is, ha szerencsétlenségünkre elhagytuk a slusszkulcsot, ha nem nyílik az ajtó, mert elromlott az autózár, vagy a távirányítóval vannak gondok. Egy ilyen specialista aranyat ér, hiszen minden gondot levesz a vállunkról, nekünk csak annyi a dolgunk, hogy tárcsázzuk a számát, ha bajba kerülünk, és aztán a legnagyobb nyugalomban végignézzük, ahogy profi módon bejut az autóba, hogy aztán ismét ott folytassuk az életünket, ahol a kínos incidens előtt abbahagytuk. Ha veled is gyakran előfordul, hogy a kocsiban hagyod a kulcsot, akkor a www.villamautonyitas.hu honlapcímet meg kell jegyezned, mert ha nem is szó szerint, de életet menthet. Kattints ide!

Kapcsolódó cikkek

Rendszámtáblák Belgiumban

Rambo, smile, Allah

A belga rendszámokra szinte minden rá kerülhet, és rá is kerül.

Renault Koleos teszt

Új Renault Koleos – Kényelem, francia módra

Ha kényeztetni szeretné önmagát és az utasait...

Range Rover Velar teszt

Range Rover Velar – Az angol esztétika

A luxus suv, ami pazar kívül és belül is