Pappas Magyarország – Rekord eredmények és új Mercedes CLS szemle

Aki eddig csak Mercedes kereskedőként tekintett a Pappas-ra, az kénytelen változtatni a nézetein, mert az osztrák kereskedőház már kilenc márkát árul, és tizenhármat szervizel... Az évnyitó rendezvényen körbe néztük a vadonatúj Mercedes CLS-t is.
Pappas Auto

Az, hogy jól megy a Pappas cégcsoport hazai szekere, az egy degradáló kifejezés: tavaly az itthon 540 főt foglalkoztató vállalkozás 99,5 milliárd forintos árbevételt ért el, ami 38,55 százalékkal haladja meg a 2016-os számokat. Összesen 7747 járművet értékesítettek, a szervizekbe pedig 67350 darab autót vittek...

A cégcsoport anyaországában már nyitottak a BMW és a Mini felé is, de a prémium piacon jó jövővel rendelkező Jaguar és Land Rover is felkerült a Pappas kereskedések listájára.

Itthon szintén nagyok a tervek, a Budapesten három Mercedes kereskedéssel rendelkező Pappas a Kárpát utcában megnyitja a S osztály eladásait segítő S Lounge-t, az albertfalvai kereskedés pedig VIP Lounge-el bővül. Ezek az exkluzív, elegáns kialakítású tárgyalók megkönnyítik majd a drágább modellek értékesítését.

Albertfalván már működik a direkt az AMG modellekre szakosodott AMG Performance Center és a Mercedes divat és más kiegészítőket árusító Mercedes Boutique.

A rendezvényen kiállították a kínálatuk legizgalmasabb darabjait, közöttük volt az Alfa Romeo Stelvio QV, az 510 lóerős, dupla turbós motorral megvadított szabadidő-autó.

Jelenleg ez a modell tartja a suvok között a Nürburgringen a körrekordot. A Kia palettájáról nem hiányozhatott a dögös Stinger, ami négyajtós kupé, hátsó és összkerék-hatjással.

A legfrissebb az új CLS volt, amely első időkben csak a 4MATIC 4x4-es rendszerrel érhető el, a háromliteres turbódízel 286 és 340 lóerős változatokban kapható, a jelenlegi csúcsmodellt a 450-es képviseli, amit 367 lóerős turbós hathengeres mozgat. Az autók százra gyorsulása 4,8 és 5,7 másodperc között változik. Később érkezik az AMG által kezelésbe vett négyajtós AMG GT, amely a legdurvább változata lesz a CLS-nek.

A rendezvényen egy világos belsejű, dupla digitális műszerfallal szerelt változatot lehetett megszemlélni és beleülni.

Benedek Attila

Fotó: Pappas, szerző

Kapcsolódó cikkek

Polaris RZR XP 1000 Turbo, UTV

Polaris RZR XP 1000 Turbo - Felépítés, tervezés és a műszaki finomságok

A sport célra használatos UTV-k egyik legjobbjának műszaki rejtelmei

Ford Transit Custom

Személyautós kényelem és felszereltség – Ford Transit Custom

Kényeztetés és teher szállítás, mindkettőt tudja a Transit

Suzuki Vitara teszt

Suzuki Vitara teszt – Már csak turbóval és extra garanciával

Tíz éves garanciát biztosít a Suzuki az új Vitarához