Szigorít az EU, de a Ford Petrányinál még jól járhat

Itt a Ford Puma, mild hibrid hajtással, a konnektoros Kuga, Transit, Tourneo és Explorer.
Itt a Ford Puma, mild hibrid hajtással, illetve az új, konnektoros Kuga, Transit, Tourneo és Explorer

2020 januárjától jelentős változások lépnek életbe az uniós autópiacon, aminek következtében az autógyártók kénytelenek lesznek átalakítani modellpalettájukat. A nagyobb lökettérfogatú, erősebb benzinmotoroknak kisebb szelet jut majd, a hibrid és elektromos kínálat viszont nőni fog. Tehát aki például négyhengeres, erős benzines autót szeretne, érdemes még idén belevágnia, jövőre már késő lesz.

Jövő év január 1-jétől az EU az egy gyártó által összesen értékesített személygépkocsi flotta átlagos szén-dioxid kibocsátási értékének maximumát 95 gramm / kilométerre csökkenti az eddig érvényben lévő 115 gramm / kilométeres értékről. Azt, hogy ez mennyire komoly megszorítás, néhány jelenleg forgalmazott modell adataival tudjuk a legjobban szemléltetni:

Egyes Ford modellek Co2-kibocsátása

forrás: fordpetranyi.hu

A fentiekből egyértelműen látszik, hogy az európai autóiparban teljes szemléletváltásra van szükség, amennyiben egy gyártó nem szeretne súlyos bírságokat kifizetni az uniós hatóságok felé.

A Ford ezt az alternatív hajtások előtérbe helyezésével próbálja megoldani, hamarosan minden modellnél elérhető lesz mild hibrid, hibrid, konnektoros hibrid vagy teljesen elektromos meghajtás - az új modellek közül leghamarabb a Ford Puma lesz elérhető mild hibrid hajtással, mely megvásárolható a Ford Petrányinál, jövőre pedig további hét újdonság érkezik, köztük az új, konnektoros Kuga, Transit, Tourneo és az Edge-t leváltó Explorer.

Ford Kuga limitált BiColor modellek - kizárólag a Ford Petrányinál!

Aki viszont egyelőre a hagyományos motorok mellett teszi le a voksát és még kiélvezné a benzines autók utolsó éveit, most érdemes vásárolnia, mert a következő két hónapban - december 31-ig - jelentős árengedményekkel és ajándékokkal lehet hozzájutni a kifutó motorral szerelt, készletes modellekhez.

Új Ford Focus 4,85 millió Ft-ért?
Ford Kuga 1.5 Ecoboost benzinmotorral 6,29 millió Ft-ért?
Ford Ranger nettó 6 millió Ft alatt?
Ford C-Max 5,15 millió Ft-ért?

Igen, idén még ezeken az árakon is hozzájuthat 0 km-es autókhoz, 2+3 év gyári garanciával, ráadásul a Kuga és a Focus modelleket most felár nélkül, limitált BiColor külsővel is elérheti!

Tekintse meg a készletes autók teljes kínálatát a Petrányi weboldalán vagy válasszon a BiColor modellek közül! Ha pedig közelebbről is megtekintené az Önnek tetsző autókat, irány a Ford Petrányi márkakereskedések egyike:

  • Budaörsi úti márkakereskedés: 1112 Budapest, Budaörsi út 179. ; telefon: +36 1 881 0000

  • Üllői úti márkakereskedés: 1195 Budapest, Üllői út 309. ; telefon: +36 1 281 8000

  • Kerepesi úti márkakereskedés: 1106 Budapest, Kerepesi út 105. ; telefon: +36 1 260 5050

Kapcsolódó cikkek

Rivian

Rivian, a Tesla rivális, kevesebb tűzijátékkal

Komoly befektetőket szerzett meg magának a Rivian

LEVC VN 50 - Megérkezett Magyarországra a londoni taxi, haszonjármű kivitele

LEVC VN 50 - Megérkezett Magyarországra a londoni taxi, haszonjármű kivitele

Különleges, tölthető hibrid kishaszonjárművel bővült a hazai kínálat.