Repül a Dodge Viper

Ha a címből szétrepülő alkatrészekre, vérre és oroszországi belső kamerás felvételekre gondolt, akkor ki kell, hogy ábrándítsuk: csak száguldó, driftelő, és a repülést követően a hátsó kerekeire érkező, sárga Dodge Vipert láthat a lenti videóban.
Dodge Viper drift

Az amerikai sportkocsit az autóipar legendás vezetője, a BMW-nél is dolgozó svájci születésű Bob Lutz hozta létre. A Ford Explorer és más legendás modellek kiagyalója az 1989-es tanulmánnyal robbantotta a köztudatba a Dodge Vipert. A siker elsöprő volt, és a kígyó három év múlva gyártásba is került. A V10-es motorjával és a drágaságával mindig kilógott az amerikai sportautók közül. 
A Corvette fölé pozicionált járgány gyártása a magas ára ellenére sem nem volt gazdaságos, az ötödik generációs kivitellel zárult a tündérmese, amelyet 2014 és 2017 között készítettek. 

Az utolsó példány 2017 augusztusában gördült le a gyártósorról. Az utolsó szériához tartozó autó látható a videóban, amely keresztben-hosszában közlekedik, zömmel túlpörgő hátsó kerékkel. 

Kapcsolódó cikkek

Dodge Charger

Idősebbek is elkezdhetik – Száz év fölöttiek tapasztalata

Mivel száz éves a Dodge, ideje megosztani a száz év fölöttiek tapasztalatát

Lamborghini Urus

A világ első Super suvja - Bemutatkozik a Lamborghini Urus

Mozgásban az Urus, ami a Lamborghini sláger modelljévé válhat

Az év kisteherautója

Camel Trophy az Év kisteherautójával

Izgalmas, nemzetek közötti versenyt vívnak a VW Amarokkal Dél-Afrikában